Skip to main content

AVI AVITAL

2024. augusztus 1. csütörtök

VESZPRÉM, HANGVILLA, Nagyterem 20:00

Műsor:

VIVALDI: D-dúr versenymű
(eredetileg: lantverseny) RV 93
VIVALDI: C-dúr lantverseny RV 425
BACH: a-moll versenymű
(eredetileg: hegedűverseny) BWV 1041
szünet
SOLLIMA: Prelude mandolin szólóra
TSINTSADZE: Hat miniatűr
ALDEMA: Chassidic Mood – 3., 4., 5 tétel

Közreműködik:

MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER„Itt van egy olyan zenész, aki nem ismer határokat, csak a jóízlés határait és aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy meggyőzze a hallgatóságot, hogy kövesse őt bárhová."

(Gramophone)

„Szenvedélyes, és robbanékonyan karizmatikus”

(New York Times)

A világon elsőként Grammy-díjra jelölt mandolinművészt, az izraeli születésű Avi Avitalt mindig is az álmai vezérelték. Legfőbb vágya, hogy a Vivaldi idejében még a gitárnál is népszerűbb mandolint újra a koncertélet térképére varázsolja, máris teljesült, hiszen a legnagyobb fesztiválok – Verbier, Salzburgi Ünnepi Játékok, Tanglewood, Ravenna –, és a legrangosabb koncerttermek – Carnegie Hall, Tonhalle, Royal Albert Hall, Berlini Filharmónia – valódi szupersztárja.

Karizmatikus egyénisége, határokat feszegető virtuóz előadásmódja lenyűgözi a hallgatóságot és a zenésztársadalmat is. Több mint 90 új mű született az ő kezdeményezésére, melyből 15 zenekari kíséretes mandolinverseny. A Deutsche Grammophone exkluzív művészének repertoárján az eredeti mandolinművek mellett saját és mások átirataiban Bachtól a tangóig, Dvořáktól a balkán népzenéig a legkülönbözőbb stílusú kompozíciókat találjuk. Még Bach zongoraversenyei is különleges hangvételt kapnak ezen az Avital számára kifejlesztett egyedi mandolinon előadva, bebizonyítva azt a közismert tényt, hogy Bach zenéje túlmutat a hangszerek szabta korlátokon.

A tízéves veszprémi Auer Fesztivál büszke, hogy Avi Avital korábbi óriási közönségsikerének helyszínére visszatérő vendégként újból ellátogat és ezúttal is a Mendelssohn Kamarazenekar szólistájaként lép fel.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kedvezményes jegyvásárlás

3 különböző hangversenyjegy vásárlása esetén 10%, 4 és több hangversenyjegy vásárlása esetén 15% kedvezmény.