Korossy Kvartett

2021. augusztus 5. csütörtök
Veszprém, Megyeháza, Szent István terem – 17:30
Műsor:
SCHUBERT: c-moll vonósnégyestétel, D. 703, „Quartettsatz”
BARTÓK: II. vonósnégyes op. 17, Sz. 67
HAYDN: G-dúr vonósnégyes Op. 76, No. 1

A Korossy Kvartett tagjai
Korossy-Khayll Csongor – 1. hegedű
Tóth Kristóf – 2. hegedű
Osztrosics Éva – brácsa
Devich Gergely – gordonka

Az Auer fesztivál a kezdetektől fogva fontos feladatának tekinti, hogy a tehetséges fiatalokat segítse pályájukon. Az első évtől kezdve szervezünk mesterkurzusokat, ahol a legkiválóbb professzorok, világjáró művészek foglalkoznak velük, átadják a koncertdobogón évtizedek alatt szerzett tapasztalatukat. A Magyarországon megrendezett országos és nemzetközi versenyeken sikereket elért fiataloknak pedig különdíjként felajánlott bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk.

Ennek a programnak a keretében a mai hangversenyen a Zeneakadémián 2019-ben megrendezett Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny 1. helyezettje, a Korossy Kvartett lép fel, immár visszatérő vendégként.

A Korossy kvartett  tagjai 2018-ban kezdték meg a közös munkát, Kováts Péter a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője, az Auer fesztivál igazgatójamentorálásában. Az elmúlt évek során részt vettek többek között a European Chamber Music Academy (ECMA) és az IMS Prussia Cove budapesti mesterkurzusán, továbbá számos elismert, rangos művész segíti őket a munkájukban, mint Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Johannes Meissl, Patrick Jüdt, Gulyás Márta vagy Pauk György.

Olyan neves fesztiválok résztvevői, mint a veszprémi Auer Fesztivál, a Quartettissimo fesztivál, vagy a Budapesten megrendezett Fesztiválakadémia. Számos hazai koncertteremben felléptek; többek között a Zeneakadémia Solti-, illetve Nagytermében, a Régi Zeneakadémia koncerttermében és a Magyar Rádió Márványtermében.

A Korossy Kvartett célkitűzése a méltán híres magyar vonósnégyes-hagyomány továbbvitele, illetve a minél szélesebb repertoár megismertetése, bemutatása a hazai, illetve a külföldi közönség számára.

AUER FESZTIVÁL VESZPRÉM © 2022
MINDEN JOG FENNTARTVA / All rights reserved!