Az Auer Trió koncertje

2021. augusztus 4. szerda
Veszprém, Megyeháza, Szent István terem – 20:00
Műsor:
SCHUBERT: B-dúr trió No. 1, op. 99, D. 898
szünet
SMETANA: g-moll trió op. 15
LISZT: IX. magyar rapszódia – „Pesti karnevál”
Az Auer trió tagjai:
Fülei Balázs zongoraművész
Kováts Péter hegedűművész
Varga István gordonkaművész

Az Auer trió három művésze szólistaként, kamarazenészként is rendszeres közreműködője a hazai és külföldi koncertéletnek, mindhárman tanítanak a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián, mindemellett közösen jegyzik az éventemegrendezett nemzetközi Echo Nyári Akadémiát. Az együttes 2016 nyarán alakult, ekkor játszottak először együtt épp itt, a veszprémi Auer Fesztiválon, így anévválasztás is adta magát, annál is inkább, mert a világot a hegedűjével meghódító Auer Lipót kamarazenészként is legendás volt.

A trió repertoáron tartja az irodalom meghatározó darabjait, Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Brahms, Dvořák remekműveit, de bemutatnak ritkábban hallható opuszokat is.

2019-ben jelent meg első, „Triography című lemezük, amelyet a kritika így méltatott: „...Haydnt tudják játszani olyan hozzáállással, mintha régizenészek, Beethovent, mintha csak szerény, de odaadó kamaraművészek, Mendelssohnt mintha szólisták volnának.

Az idei fesztiválkoncert műsorán Schubert egyszerre intim és monumentális B-dúr trióját, Smetana különleges ízű g-moll trióját, valamint Liszt IX. magyar rapszódiájának a szerző által készített virtuóz, sziporkázó trió-változatát is hallhatjuk.

AUER FESZTIVÁL VESZPRÉM © 2022
MINDEN JOG FENNTARTVA / All rights reserved!