“Jazz à la Balkan”
Borbély Mihály Balkán Jazz Projekt

2019 JÚLIUS 31.
MEGYEHÁZA, SZENT ISTVÁN TEREM – 20:00

Műsor

“Jazz à la Balkan”
Borbély Mihály Balkán Jazz Projekt

Borbély Mihály - szaxofon, klarinét, basszusklarinét, tárogató, furulyák
Lukács Miklós – cimbalom
György Mihály – gitár, buzuki
Horváth Balázs – bőgő
Sárvári Kovács Zsolt – dob

A Balkán Jazz Project a Quartet B és a Vujicsics együttes közös koncertjei során alakult ki a nép- és világzene, a jazz és kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával.
Az együttes eddigi nagysikerű koncertjei, a világszerte elismert cimbalomvirtuóz, Lukács Miklós, a délszláv és görög zenék avatott tolmácsolója, György Mihály és a ritmusszekciót alkotó Horváth Balázs – Sárvári Kovács Zsolt tandem játékával fűszerezve bizonyítják, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba. Koncertjeiken a népzene, jazz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. Nagysikerű, „Live at Fonó feat. Theodosii Spassov” c. lemezük a Fonó gondozásában jelent meg.
Veszprémi koncertjükön régebbi számaik és újabb kísérleteik mellett a fesztivál névadója előtt tisztelegve egy Auer Lipót adaptáció is elhangzik majd.

További info:
http://mihalyborbely.hu/
https://www.facebook.com/mihalyborbelymusic

Borbély Mihály
Balkán Jazz Projekt

Kedvezményes jegyvásárlás


Ha több különböző koncertre, egyidőben várásolja meg jegyét (kizárólag honlapunkon, vagy személyesen Veszprémben, a Hangvillában) 3 KONCERT ESETÉN 10%, 4, VAGY TÖBB KONCERT ESETÉN 15% kedvezményt kap.

AUER FESZTIVÁL VESZPRÉM © 2019
MINDEN JOG FENNTARTVA!