• Gidon Kremer

  AUGUSZTUS 5.
  HANGVILLA - 20.00

 • Yulianna Avdeeva

  AUGUSZTUS 5.
  HANGVILLA - 20.00

 • Giedre Durvanauskaite

  AUGUSZTUS 5.
  HANGVILLA - 20.00

 • Mendelssohn Kamarazenekar

  AUGUSZTUS 5.
  HANGVILLA - 20.00

Műsor

WEINBERG: Hegedű-zongora szonáta op. 136
WEINBERG: Trió zongorára hegedűre és gordonkára op. 24
szünet
„SILVESTROV ÉS SCHUBERT TALÁLKOZÁSA”
SILVESTROV: Öt darab hegedűre és zongorára
SCHUBERT: a-moll szonatina op. 137 (Michail Tsinman átirata hegedűre és zenekarra)

Gidon Kremer - hegedű
Yulianna Avdeeva - zongora
Giedre Durvanauskaite - gordonka
Közreműködik:
Mendelssohn Kamarazenekar

Gidon Kremer sok évtizede egy élő legenda, Karajan szerint a világ legjobb hegedűse. David Ojsztrah legkiválóbb tanítványaként mindent elért, amit csak lehetett, rögtön lábainál hevert a világ, mindenütt őt akarták hallani. Mi a titka, hogy azóta is szenzációszámba megy minden új koncertprogramja, s hogy hegedűtechnikája nemhogy kopott volna, de még csillogóbb, még letisztultabb és még egyénibb lett az évek alatt? Talán az, hogy a rutinnak sosem enged, állandóan kutat, gyakorol és a legkülönbözőbb, szintén világklasszis művészekkel kamarázik. Az újra mindig nyitott Kremer számára Schnittke, Gubaidulina, Arvo Pärt, Auerbach mind „háziszerzők”. Felsorolni sem lehet lemezeit, de az általa bemutatott új műveket sem. Nincs olyan jelentős karmester Bernsteintől Abbadoig, Muti-tól Harnoncourtig, aki ne hívta volna szólistának együtteséhez rendszeresen.  
Most Veszprémbe látogat, hogy Auer szülővárosában „Silvestrov találkozása Schuberttel” címmel adjon koncertet a veszprémi székhelyű Mendelssohn Kamarazenekar, valamint Yulianna Avdeeva és Giedre Dirvanauskaite közreműködésével.

Gidon Kremer

Yulianna Avdeeva

Giedre Dirvanauskaite

Mendelssohn Kamarazenekar

Kedvezményes jegyvásárlás


Ha több különböző koncertre, egyidőben várásolja meg jegyét (kizárólag honlapunkon, vagy személyesen Veszprémben, a Hangvillában) 3 KONCERT ESETÉN 15%, 4, VAGY TÖBB KONCERT ESETÉN 20% kedvezményt kap.

AUER FESZTIVÁL VESZPRÉM © 2018
MINDEN JOG FENNTARTVA!