David Geringas és a Mendelssohn Kamarazenekar

Augusztus 3.
Hangvilla - 20:00

Műsor

MOZART: C-dúr divertimento K 157
SCHUMANN: a-moll gordonkaverseny op. 129
DVOŘÁK: Az erdő csendje op. 68
DVOŘÁK: É-dúr szerenád vonósokra op. 22

Gordonkán közreműködik és vezényel: David Geringas
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

David Geringas üstökösként robbant be a nemzetközi koncertéletbe amikor 1970-ben megnyerte a moszkvai Csajkovszkij-versenyt, s az egykori Rosztropovics-növendéket azóta is a világ vezető csellistái között tartják számon. Előadásmódját az intellektuális következetesség mellett kivételes hangi érzékenység, briliáns technika és hallatlan stílusérzék jellemzi. Közel 100 CD-je jelent már meg, közülük több is a legnagyobb nemzetközi elismerésben részesült. Rendszeresen tűzi műsorra mai szerzők – nagyrészt neki ajánlott – csellóműveit, s mindeközben nagy elhivatottsággal neveli az új csellista generációkat (köztük találjuk például Gustav Riviniust, Sol Gabettát is), többek között a híres moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium tiszteletbeli professzoraként.  
Ezen az estén a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével a nyitó Mozart divertimento után romantikus műveket hallunk előadásában és vezényletével, hiszen évek óta karmesterként is ünnepelt vendége a világ koncertpódiumainak. Avatott kezei alatt felcsendül Schumann Csellóversenye, és egy Dvořák-költemény „Az erdő csendje” címmel, a hangversenyt pedig Dvořák vonósokra írt csodálatos Szerenádja zárja.

David Geringas

Mendelssohn Kamarazenekar

Kedvezményes jegyvásárlás


Ha több különböző koncertre, egyidőben várásolja meg jegyét (kizárólag honlapunkon, vagy személyesen Veszprémben, a Hangvillában) 3 KONCERT ESETÉN 15%, 4, VAGY TÖBB KONCERT ESETÉN 20% kedvezményt kap.

AUER FESZTIVÁL VESZPRÉM © 2018
MINDEN JOG FENNTARTVA!