Az Auer Trió kamaraestje

Augusztus 2.
MEGYEHÁZA - 20.00

Műsor

HAYDN: G-dúr trió „Magyar rondó” No. 25, Hob.XV:25
BEETHOVEN: D-dúr trió „Szellem” No. 5 op. 70 No. 1
MENDELSSOHN: d-moll trió No. 1, Op. 49, MWV Q29

Az Auer trió tagjai:
Fülei Balázs zongoraművész
Kováts Péter hegedűművész
Varga István gordonkaművész

Auer Lipót – a világhírű, Veszprémben született hegedűművész, hegedűpedagógus és karmester – korának egyik legmeghatározóbb kamaraművésze is volt. Zeneszerzők sora – köztük Csajkovszkij, Borogyin, Glazunov – várta, hogy bemutassa, vagy csak véleményt mondjon új kamaraműveikről. A 2016-os veszprémi Auer Fesztiválon megalakult Auer Trió egyik célkitűzése épp az volt, hogy Auer kamaraművészi jelentőségére is felhívja a figyelmet. A három zeneakadémiai tanár – Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István zongoraművész – alkotta formáció számtalan koncerten képviselte az „Auer-örökséget” itthon és külföldön egyaránt. Előadásukban a klasszikus trió-repertoár meghatározó művein kívül kevéssé ismert, például Liszt kompozíciók is hallhatók rendszeresen.  
A ma esti koncerten a trió műfajának megteremtője, Haydn életerős C-dúr triója mellett Beethoven különleges hangulatú, semmihez sem hasonlítható művét, a „Szellem” triót is megismerhetjük Mendelssohn fergeteges d-moll triója társaságában.

Auer Trió

Kedvezményes jegyvásárlás


Ha több különböző koncertre, egyidőben várásolja meg jegyét (kizárólag honlapunkon, vagy személyesen Veszprémben, a Hangvillában) 3 KONCERT ESETÉN 15%, 4, VAGY TÖBB KONCERT ESETÉN 20% kedvezményt kap.

AUER FESZTIVÁL VESZPRÉM © 2018
MINDEN JOG FENNTARTVA!