Frankl Péter és a
Mendelssohn Kamarazenekar

2017. augusztus 05. – 19.00
Hangvilla, Nagyterem

Műsor

  • BEETHOVEN: I. szimfónia op. 21 I. Adagio molto - Allegro con brio – II. Andante cantabile con moto – III. Menuetto: Allegro molto e vivace – IV. Adagio - Allegro molto e vivace
  • szünet
  • BEETHOVEN: G-dúr zongoraverseny op. 58 I. Allegro moderato – II. Andante con moto – III. Rondo: Vivace

 

Előadja: Frankl Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar

 

Ünnep ez a koncert, a magyar előadóművészet, ezen belül a zongoraművészet, a méltán híres magyar zenei képzés ünnepe. Olyan – Magyarországon ritkán hallható – művész ül a zongorához ugyanis, aki évtizedek óta a színpadról közvetíti azt a nemes magyar hagyományt, amin nevelkedett. Viszi tovább a Dohnányi Ernő, Fischer Annie, Vásáry Tamás által is képviselt kultúrát, saját művészetével élteti tovább ezt a gazdag hagyatékot. Bár fiatal kora óta külföldön – először Párizsban, majd Londonban – él, az egész világ tudja, hogy honnan indult, s milyen útravalót kapott a Liszt által alapított Zeneakadémiától. Frankl Péter azok közé az igaz művészek közé tartozik, akik számára a természetes előadásmód és az egyéni hang együttes jelenléte a zenélés alappillére. Nem tartozott soha semmilyen irányzathoz, interpretációit hallgatva az első pár ütem után egyszerre ismerjük fel a zeneszerzőt is, és őt, az előadóművészt is. A zenei uniformizálódás ellen professzorként is sokat tesz, ezért is fogadta el a Yale Egyetem meghívását.

Kedvezményes jegyvásárlás


Ha több különböző koncertre, egyidőben várásolja meg jegyét (kizárólag honlapunkon, vagy személyesen Veszprémben, a Hangvillában)
3 KONCERT ESETÉN 15%, 4, VAGY TÖBB KONCERT ESETÉN 20% kedvezményt kap.

Frankl Péter

Mendelssohn Kamarazenekar

Helyszín

Hangvilla, Nagyterem
8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Auer Fesztivál Veszprém © 2017
Minden jog fenntartva!